logo

Welcome to Wellspring

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Working Hours
Monday - Friday 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED
From Our Gallery
Top
 

Despre mine

Cine sunt

Eu sunt Sașa Bodeanu, practicant și profesor acreditat MBSR.

În urmă cu mai bine de 5 ani am decis să investesc mai mult timp în meditație.

Nu era prima dată când practicam meditația, dar îmi lipsea rutina zilnică. De când am început să meditez, am simțit efectele benefice și felul în care asta mă ajuta să fiu mai prezent, să mă conectez mai bine cu mine și să trec mai liniștit prin fiecare zi.

Îmi aduc aminte că atunci, am descoperit un website foarte mișto, peacerevolution.net și mi-a rămas motto-ul lor în minte până azi: Peace In - Peace Out.

Acest site oferea opțiunea de a-ți face un profil online, urmând ca pe parcursul a 21 de zile (timp care ei îl considerau suficient pentru ca un nou tipar de comportament să se instaureze în constiința unui om), să primești câte o meditație zilnică ghidată, de către călugări budiști.

Acest profil venea la pachet cu o secțiune de Q&A și un mini jurnal, iar orice dificultăți întâmpinai pe parcursul celor 21 de zile, primeai feedback și răspunsuri din partea unor meditatori experimentați, desemnați fiecărui participant, pentru suport. Excepțional program, excepțional site, excepțională idee. Și free pe deasupra. Perfect!

Țin minte că mi-am șters și reactivat contul de 3-4 ori pentru că nu reușeam să mă țin de cele 21 de zile consecutive. Așa că m-am hotărât să mă ajut în legătură cu asta și am mers la un Retreat.

mkdf-team-image

Sașa Bodeanu

Profesor acreditat MBSR

Sunt profesor MBSR (mindfulness based stress reduction), MBI (mindfulness based intervention) sau MBP (mindfulness based program)

Retreat în Belgia

Asa am ajuns in Belgia la primul meu retreat de 10 zile de Vipassana. Genul ala de loc in care odată ce ai ajuns, pui pixul si hârtia, cărțile, IPod-ul, IMac-ul, IPhone-ul si tot ce mai I intr-un lighean, pe care îl mai vezi doar când pleci.

Timp de 10 zile, nu vorbești nimic cu sutele de persoane care sunt venite și ele la retreat. Și nu numai că nu vorbești, dar ești În ”noble silece”, ceea ce înseamnă că nici nu poți fi de neam prost să te holbezi sau să chicotești pe la mese. Și a fost fain, fain de tot! Recomand cu mare căldură! Mi-a prins extrem de bine și de atunci, am ales să mai revin în retreaturi Vipassana de-a lungul anilor.

Așa am început eu să am o practică serioasă de meditație. Și nu mă înțelege greșit, nu zic ca n-am mai avut perioade în care nu am meditat de atunci. Dar, treptat, au fost tot mai rare și mai scurte. Și asta cred că are legătură cu o înțelegere viscerală, care s-a produs atunci, la primul retreat, a faptului că meditația este un proces foarte hrănitor și sănătos pentru ființa umană.

Probabil n-a fost cel mai ușor start, dar azi când mă uit la cum au decurs lucrurile, îmi dau seama că este exact cum a trebuit să fie și sunt foarte recunoscător cauzelor și condițiilor care m-au dus în această direcție. Inclusiv perfecționistului din mine, mulțumesc! 🙂

Sper ca această povestioară să vă inspire și să vă susțină în direcția unei practici personale zilnice!

Creștere și învățare continuă

Tot în anii aceștia, am avut norocul să interacționez cu șamani, yoghini, și fel de fel de oameni impresionanți din diferite zone ale globului, care mi-au devenit profesori. Adevarul e că atunci când înțelegi că nu știi mai nimic, poți găsi profesori în oricine. Probabil aici a intervenit și norocul sau karma, care m-a pus în contact cu exact ce aveam nevoie.

Am fost profund impresionat de cât de puternică este respirația și că avem această unealtă la dispoziție în orice moment. Mi se pare ireal cât de departe am ajuns de noi înșine, încât să uităm asta. E într-un fel ca povestea cerșetorului, care a cerșit o viață întreagă stând pe un cufăr plin de aur, pe care nu l-a deschis niciodată.

Cuvintele pe care le pot alătura, legate de respirație și puterea ei sunt insuficiente și inutile.

Acesta este motivul pentru care am ales sa studiez în mod intensiv, timp de câteva luni, alături de un minunat profesor, o tehnica de terapie prin respirație, numita Rebirthing Breathwork, tocmai pentru a putea fi capabil să ghidez oameni în acea zonă, pe care consider că toate cuvintele mele nu o pot descrie.

MBSR

La MBSR am ajuns după mulți ani de meditație, exact cum ați ghicit, la momentul potrivit. Un curs de 8 săptămâni, pe care am avut norocul să-l pot urma, m-a ajutat să simt, să conștientizez, dar și să înțeleg intelectual, cât de benefica este aceasta abordare și ce aplicabilitate vastă poate avea.

Mi-a plăcut enorm sa vad cum un asemenea program, la care au participat până în acest moment peste 30 000 de oameni din toată lumea, îți poate deschide mintea. Te poate împuternici sa îți alegi răspunsul, te poate responsabiliza și îți poate oferi uneltele cu care sa lucrezi pentru propria fericire și o viata mai buna, atât pentru tine ca persoana, cât și pentru întreaga lume în care trăim.

Atunci am hotărât că vreau să dau mai departe ce am învățat și ce am trăit. Așa că am început un proces destul de lung și plăcut de certificare, pentru a putea preda acest curs, la standarde internaționale.

Pentru un profesor MBSR (mindfulness based stress reduction), MBI (mindfulness based intervention) sau MBP (mindfulness based program), unul din cele mai importante aspecte este acela de a practica și de a integra mindfulnessul în viața de zi cu zi.

Iar pentru mine, acest aspect a avut un impact major.

De multe ori ajungem să ne baricadăm în spatele nenumăratelor construcții mentale, în spatele proiecțiilor despre cum am vrea să arate viața noastră sau cum să fie văzută din exterior. Uităm să mai dăm refresh și să ne conectăm cu noi, să vedem dacă aceste „valori” și zone de confort în care ne adâncim, mai sunt de actualitate pentru noi, dacă ne fac cu adevărat fericiți.

Cum ar arăta viața noastră dacă ne-am pune în scaunul șoferului din nou?