logo

Welcome to Wellspring

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Working Hours
Monday - Friday 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED
From Our Gallery
Top

Stima de sine VS Iubirea de sine 🧐

Sasa Bodeanu - MindfulnessTm / Articole  / Stima de sine VS Iubirea de sine 🧐

Stima de sine VS Iubirea de sine 🧐

Salut,

Nu ti-am mai scrs de ceva vreme, iar motivele pentru asta au fost diverse. Am sa-ti povestesc in curand despre un loc absolut magic pe care l-am vizitat in acest rasptimp, dar pana atunci, vreau sa te invit la o contemplatie:

Incredere in sine SAU Iubire de sine?
Tu in care dintre ele investesti?

Traim intr-o era in care narcisimul este la cele mai inalte cote istorice, intr-o era in care a devenit ceva comun sa injosim ca sa ne simtim noi mai sus (vezi amploarea fenomenului de bullying).

Traim in era in care psihologi, zeci de carti si programe de dezvoltare personala, media si societatea te invita sa iti cultivi si cresti increderea in sine.

Si din cand in cand, mai apare cate unul care te invita sa iti pui niste intrebari. Spune ca este momentul sa pui frana.

Sa pui frana si sa te uiti bine:
– unde iti investesti energia
– ce iti doresti pentru tine si pentru copii tai?
– dar pentru sociatatea din care faci parte?

Poate ca exista si alte optiuni. Poate ca se poate si altfel, zic tot mai multe voci, care au in spate ai de practica, de cercetari stiintifice si de experienta personala.

Te invit acum, sa urmaresti urmatorul video pe care l-am filmat pentru tine:
Poti accesa video-ul dand un click pe imaginea de deasupra, sau folosind urmatorul link:

Iubirea de sine, intelegerea de sine, compasiunea, sunt calitati foarte diferite de increderea in sine.

Si cu toate acestea, ele te fac sa performezi, te ajuta sa ai succese si sa nu experimentezi anxietati si depresii, si nici nu te fac slab, cum se credea pana de curand.

Intelegandu-ti limitarile si calitatile intr-un mod mai obiectiv si realist, sansele de a imbunatati ceva, sunt mult mai mari.

In plus, AutoCompasiunea, Iubirea de sine, nu fuge odata cu Stima de sine, atunci cand experimentezi un esec. Este un partener mai de nadejde in acele clipe, cand ai nevoie cu adevarat de sustinere si intelegere.
Este un aspect asupra caruia cred ca ar fi util sa contemplam cu totii.

Acea voce interna, pe care o auzim constant, poate vorbi raspicat si dur, ca un soldat, sau poate fi ca o mama blanda, care intelege si are grija de noi.

Si nu zic ca trebuie folosita exclusiv una, sau cealalta, dar daca militarul este la putere non stop, s-ar putea ca modul in care ne tratam pe noi si pe oamenii din jurul nostru, sa fie unul lipsit de compasiune, lipsit de intelegere si poate chiar agresiv.

Si pe final, te invit sa-mi dai un reply si sa-mi spui:
Tu investesti in iubirea de sine, sau in stima de sine?

Abonează-te la newsletter ca să primești materiale despre MBSR, meditații ghidate și bineînțeles, ultimele noutăți.

Share
Sasa Bodeanu
Sasa Bodeanu

No Comments

Post a Comment